Polttimoiden vaihto lämmönsäätimiin 164:ssä

Polttimot kannattaa vaihtaa itse, vaikka kohde olisikin hankala.

Toimenpide on hieman työläs, tai enemmänkin aikaavievä, johtuen lämmönsuuntauksen karan paikalleen asettamisen hankaluudesta kokoamisvaiheessa. Kohteena oleva 164 on vuoden 1990-mallia, jossa ei ole ilmastointia.

 

Lämmönsäätöyksikön irrottaminen

Vedä keskipaneelin vasemman reunan suojalistaa hieman alaspäin, jolloin se irtoaa. Irrota sen alta löytyvät kaksi ruuvia.

Irrota lämmönsäätimen oikealta puolelta, etumatkustajan jalkatilasta, lämmönsäätöyksikköä kiinnipitävä ruuvi. Ruuvi on piilossa konsolin reunaa peittävän "lattiamateriaalin" alla.

Vedä lämmönsäätöyksikkö pois paikaltaan vetäen vasenta reunaa ensiksi hieman ulospäin. Irrottuaan yksikkö jää roikkumaan johtojen varaan. Toimenpiteitä helpottaa, jos irrotetaan puhallusvoimakkuuden säädin ja sen johdotus sekä vihreä suuri liitin yksikön alareunasta. Säädin irtoaa ulospäin vetämällä. Huomaa, että karassa on yksi pituussuunnassa liikkuva ja irtoava osa, joten pyri pitämään se paikallaan tai ota se talteen, jos se putoaa.

Etupaneelin irrotus

Irrota yksikön takaa kellon kohdalta yksi pieni ruuvi. Vedä kelloyksikkö pois paikaltaan avittaen pienellä meisselillä kellon ja muun yksikön välisestä raosta etupaneelin puolelta.

Paina yksikön yläpuolella olevia valkoisia sulkunipsuja alaspäin ja vedä paneelia ulospäin. Paina sitten yksikön alapuolen sulkunipsuja ja vedä koko etupaneeli pois paikaltaan. Se jää johtojen varaan, eikä johtojen koko irrotus onnistu helposti.

Polttimoiden vaihto

Vaihda kaikki kolme näkyvissä olevaa polttimoa. Vaihda myös yksikön alapuolella oleva yksi polttimo, joka valaisee katkaisijoita.

Kasaaminen

Laita yksikkö kasaan käänteisessä järjestyksessä. Muista kiinnittää myös mahdollisesti irrotetut johdot.

Sitten seuraa vaikein vaihe. Avaa hansikaslokero ja irrota sen vasemmassa reunassa oleva neliönmuotoinen muovisuoja. Työnnä lämmönsäätöyksikkö lähes paikalleen, mutta jätä se noin 2 cm vajaaksi. Ensin on työnnettävä oikea reuna, koska se menee suojalistan taakse. Ikävä kyllä myös kara tulee sille puolelle, joten yksikköä ei voi jättää reilusti kauemmaksi karasta, vaan se tulee lähes kiinni.

Työnnä käsi hansikaslokeron luukusta ja ohjaa sormenpäillä karaa kohti lämmönsäätöyksikön vastakappaletta. Karan liikkuvan osan avulla se voidaan sovittaa paremmin kohteeseensa. Luukku on tosiaan ahdas ja isokätisillä on hankalaa.

Tässä vaiheessa on hyvä vasemmalla kädellä säätää lämmönsuuntausta, jotta sormilla löytää vastakappaleen. Työnnä karan päätä kohti vastakappaletta ja pyöritä hyvin vähän edestakaisin lämmönsuuntausta samalla, jolloin kara osuu kohdalle. Kun lämmönsäätimessä tuntuu vastusta paina karaa kovemmin. Työnnä koko lämmönsäätöyksikkö paikalleen ja testaa, että lämmönsuuntaus liikkuu kunnolla.

Kiinnitä ruuvit ja aseta suojalista paikalleen.

 

Reima Flyktman

Kirjautuminen

Tapahtumat

 ◄◄  ◄  ►►  ► 
JOULUKUU 2017
ma ti ke to pe la su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Yhteystiedot

Alfa Romeo-Entusiasti Finlandesi ry

Airuentie 4 B
00620 HELSINKI

Sähköposti: katso kohta 'Kerho/ Hallitus'